Laxkotletter med bulgur och kall sås

Ingredienser
4 laxkotletter
1 Msk flytande margarin
2 Msk pressad citronsaft
Salt
2 Msk Hackad dill
2 Dl Bulgur
1 Grönsaksbuljongtärning
2 Dl cremé Fraiche
2 Msk dijonsenap (eller efter smak)
1/2 Dl finhackad dill
Morötter, paprika och gurka i stavar.
Plommontomater och sockerärtor.

Gör så här
Koka upp vatten och buljongtärningen. Lägg i bulguren.
Låt koka under lock på svag värme cirka 8 minuter. Dra kastrullen från plattan och låt stå tills laxen är klar.
Rör då om med en gaffel och blanda gärna i lite smör eller olja.
Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna. Lägg i laxen och minska värmen.
Stek på båda sidor till sytan blivit ljusbrun och laxen genomstekt, ca 3-4 minuter på varje sida.
Häll på citronsaften, salt och dillen.
Blanda cremé fraiche med senap och dill i en skål. Salta något.

Receptet är inspirerat från Latifa Lindbergs bok ”Mat för barn”

Skriven av

Inga kommentarer to “Laxkotletter med bulgur och kall sås”

  1. […] Laxkotletter med bulgur och kall sås […]