Lövbiff i tortilla med aioligrönsaker

Jag inspirerades av en liknande rätt i tidningen Buffé och lagade sedan den så att den passade min familj i kombination med att jag var riktigt sugen på aioli. Det låter svårare än vad det är att laga egen, men knepet är att hålla samma temperatur på alla ingredienserna, för då skär den sig inte. Om det ändå känns krångligt är det bara att köpa en färdig aioli på burk. Vitlökssmaken tillsammans med ingefäran och äpplet är magisk!

Ingredienser
500 g lövbiff (eller quorn för veg. alternativ)
Tortillabröd
Krispigt äpple efter säsong
Morötter
2 cm färsk ingefära
Neutral olja
2 klyftor vitlök
Färdig eller egen aioli

För de som vill göra egen aioli

  • 2  äggulor
  • 1/2 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • ca 1,5 dl olja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0,5 tsk salt


Gör så här
Strimla lövbiffen och blanda den med olja, riven ingefära och vitlök
Skala äpplet och morötterna och dela dem i långa stavar
Stek köttet medan aiolin snurrar i mixern (om du gör egen, se nedan)
(Rör ihop äggula, vinäger och senap och vispa medan du häller i lite olja i taget tills blandningen är tjock och fluffig)
Blanda aiolin med äppel-och morotsstavarna och lägg dem tillsammans med köttet i tortillabröd

Skriven av

1 kommentar to “Lövbiff i tortilla med aioligrönsaker”

  1. Julia Siwertz skriver:

    Igår lagade jag denna rätt igen, men med kyckling i stället. Också gott!