Med flaggan i topp

Mot nya mål. Foto:Lisa Carpevi

För ganska precis tre år sedan, den 22 mars 2011 för att vara exakt, föddes idén om att börja vardagsblogga recept. Det var tänkt som en kul grej några kompisar emellan och ett sätt att komma bort från variationen mellan falukorv och köttbullar som några av oss hade hamnat i. Vi befann oss mitt i småbarnsåren med allt vad det innebär och vi ville annorlunda.

Vår dåvarande sida Menyn spred sig bland vänner och bekanta och så småningom kändes det helt rätt att köpa egen domän och lyfta bloggen till något större. Sagt och gjort! Vi startade vardagsmenyn.se efter sommarlovet 2012. Under åren har en del bloggare kommit och gått, medan andra varit med sedan start och besökssiffrorna har vissa veckor varit uppe på flera tusen läsare. Vi spred oss via Facebook, Instagram, Twitter och genom reportage i tidningar. En period hade vi till och med ett eget uppslag i en tidning. Vid några tillfällen samarbetade vi med företag som tävlade ut fina priser bland våra läsare och inte en endaste vardagsvecka missade vi att publicera våra fyra recept med inköpslistor lagom till torsdagens veckohandling.

Hatten av och stort tack till alla våra bloggare för alla recept ni bidragit med under årens lopp. Det har varit en fantastiskt rolig tid och vi vet att vi inspirerat många familjer till bättre och roligare middagar. För oss som startade upp Vardagsmenyn är den största vinsten att vi numera äter varierat och gott. Att vi hade väldigt roligt under tiden ser vi som en ren bonus.

Vårt mål var att äta bättre och att bjuda andra barnfamiljer på vår vardagsmat. Det känner vi att vi gjort med råge. Vi är supernöjda med vad vi åstadkom med vårt ideella projekt och har bestämt oss för att sluta med flaggan i topp. Det betyder inte att vi försvinner för gott, recepten finns kvar och vår Facebooksida lever vidare. Där kan man fortsätta dela och hämta inspiration. Men bloggen läggs på is tills vidare eller kanske för alltid. Den som lever får se!

Tack till våra läsare, våra bloggare, våra inspirationskällor och våra sponsorer. Ingen nämnd och ingen glömd. Nu går vi vidare mot nya mål.
/Ann, Anna och Lisa

Skriven av