Meny vecka 10

bild (10)

bild (10) bild (9) bild (11) bild (8)

 

Köttfärslimpa kan bli veckans räddare i nöden. Ibland gör vi en dubbel sats på söndagskvällen och vips har vi två av veckans middagar färdiga, eftersom det går lika bra med potatis som pasta till. Fiskpinnar är nästan (men bara nästan) lika enkelt att göra som att steka färdiga, men oj så mycket godare och saftigare. Våra barn har en tendens att ”skala” färdigköpta fiskpinnar och bara äta paneringen. Det gör de aldrig om vi gör egna. Falukorv är kanske inte det roligaste som finns, men den här grytan är både enkel och god. Som en upphottad stroganoff! Och en ugnspannkaka med en tokenkel soppa till mättar bra.

Smaklig måltid på er!

/Sara

Inköpslista

Köttfärslimpa
400 g blandfärs
4 msk ströbröd, osötat eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
2 dl mjölk (eller vatten)
1 tsk salt
1 ägg
Svartpeppar eller vitpeppar
Gul lök
Potatis
Morötter

Het korvgryta med couscous
3 dl couscous
Smör
Olivolja
500 g falukorv
Gul lök
Vitlök
Röd chilifrukt
Tomatpuré
400 g krossade tomater
Socker eller honung
Morötter
Salt
Svartpeppar

Ugnspannkaka med grönsaks- och linssoppa
3 ägg
6 dl mjölk
Vetemjöl
Salt
Smör
Grönsaksbuljong
Röda linser
Morot
Potatis
Gul lök
(curry)
Sylt
Keso

Hemgjorda fiskpinnar
400 g fryst torsk
Ströbröd
Idealmjöl
Peppar
Salt
Ägg
Ris
Gröna ärter
Remouladsås

Skriven av