Meny vecka 25

Sara Rhudin

SARA BJUDER PÅ mammas fiskgratäng, sommarkorv, lövbiff med sockerärter och pasta med räkor.

Mammas fiskgratäng Sommarkorv bild (3) Pasta med räkor

Slutspurten är här, snart är det ledighet som väntar och då blir det ofta ännu mer matlagning än vanligt. Det gäller att ha fantasi! Jag återgår ibland till gamla klassiker, som trillat ur de modernare kokböckerna. Därför är kokböckerna med några år på nacken bra att ha kvar i hyllan.

Fiskgratängen är min mammas recept, antecknat i slutet av Vår kokbok som är sen jag flyttade hemifrån. Sommarkorv är också en gammal goding – som våra barn älskar. Utom möjligen ”håret” (=dillen), som fyraåringen brukar säga. Lövbiffen är en ny hit, och sockerärter är en av mina favoriter just nu. Och pasta! Det går alltid hem. Jag brukar blanda såsen med pastan och sen kan ungarna pilla bort det som de inte vill ha (men de råkar ofta smaka ändå).

Smaklig måltid!

/Sara

Inköpslista
Mammas fiskgratäng
1 paket fryst torsk
smör
vetemjöl
1 tsk salt
peppar
1 gul lök
dill
4 msk majonäs
2 tsk senap
1,5 dl mjölk
ca 0,5 dl ströbröd
ris

Sommarkorv
ca 400 g falukorv
2 gula lökar eller 1 purjolök
4 tomater
1 dl mjölk
1 dl grädde
1-2 msk riven pepparrot
0,5 dl hackad dill
2 msk senap
0,5 tsk salt
potatis

Lövbiff med sockerärter
ca 500 g lövbiff
1 tärning köttbuljong
soja
sockerärter (färska)
cashewnötter
ris, gärna jasminris

Pasta med räkor
500 g pasta
2 msk olivolja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
en knivsudd sambal oelek
1 msk honung alt. socker
1 tsk torkad oregano
1 dl grädde
1 dl vatten
0,5 tsk salt
svartpeppar
1 strimlad röd paprika
räkor (200-300 g skalade)

Skriven av

2 kommentarer to “Meny vecka 25”

  1. Anna Grönlund skriver:

    Oj, vilken talang du besitter! Både på att laga mat, fota och skriva. Själv körde jag hämt-sushi till familjen i går och tog soyyoughurt själv…