Meny vecka 36

Höstblommor Foto: ©AnnaJensen

spenatkyckling laxbiffar Lottas ugnspannkaka Thomas köttfärssås

Hej läsare!
Jag heter Jenny Ottosson Takanen och gör premiär som bloggare på vardagsmenyn.se.

Än är det sommar en stund till! Men vardagen är åter och med den behövs alla knep man har för att få tiden att räcka till allt man vill. Jag samlar på rätter som är busenkla och snabba att göra och ändå roliga nog att bjuda andra på. Spenatkycklingen med couscous är en sån som jag använt många gånger då tiden mellan man kommit hem från jobbet och maten måste stå på bordet varit knapp. Veckans laxbiffar kommer från en bok om mat för små barn men passar finfint även att servera vuxna med mer krävande smaklökar. Ugnspannkakan är ett tips från vår vän Lotta och serveras numera frekvent hemma hos oss då den i princip gör sig självt. Makens köttfärssås är också en snabb favorit. Vi har dock blivit varse att man kanske ska kalla den något annat än köttfärssås om den ska serveras barn som förväntar sig röd köttfärssås och är skeptiska mot svamp…

Helens spenatkyckling med couscous

  • 4 kycklingfiléer (el. kycklinglårfilé)
  • 2 påsar färsk bladspenat (kan eg. inte bli för mycket)
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 3-4 msk tomatpuré
  • olivolja
  • salt och peppar
  • couscous

Laxbiffar för små och stora

  • 600g skinn och benfri laxfilé
  • ca 1 msk riven ingefära
  • ½ tsk salt
  • 3msk potatismjöl
  • 1ägg
  • 2msk rapsolja
  • saften av 1 lime
  • ½ dl japansk soja
  • 2msk socker (gärna råsocker)
  • 1-2 msk sesamfrön
  • ev. gräddfil

Lottas ugnspannkaka

  • 4dl dinkelmjöl
  • 8dl mjölk
  • ½ tsk salt
  • 3ägg
  • 2 paket bacon
  • morötter
  • keso
  • lingonsylt
  • smör till långpannan

Thomas köttfärssås och spaghetti

  • 1 låda champinjoner
  • 400g köttfärs
  • 3dl creme fraiche
  • Kinesisk soja
  • spaghetti
  • grönsaker

Hoppas att du hittar något som smakar hemma hos er! /Jenny

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.