Menyn vecka 4

image(6)

image(6) image(5) image(7) image(8)

Julen är slut. Semestern är slut. Tillbaka till rutinerna alltså. Ganska skönt faktsikt även om man inte trodde att man skulle tycka det strax innan jul. I mitten av december köpte vi en kvarts kviga av en bonde i närheten. Detta innebär att vi har många härliga grytor och stekar att se fram emot och även om det inte är direkt snabblagat pga den relativt långa tillagningstiden så kräver det inte mycket av en i köket. Idag tillexempel, en helt vanlig torsdag, åt vi rostbiff. En dryg timme i ugnen och under tiden kunde jag hjälpa dottern med läxorna.

Den här veckan bjuder jag på just rostbiff och hinner du inte laga så kan man ju köpa skivad och klar i charken. En majssoppa med sting, pestolax och fläskfilégryta ska vi också få till.

Smaklig spis

Inköpslista

Rostbiff

en bit hel rostbiff ca 800 g
paprikapulver
torkad rosmarin
salt
peppar

4 dl grädde
1 msk soja
1 msk fond (kyckling eller ox)

potatis

Pestolax

4 laxfiléer
0,5 dl pesto3 dl grädde eller matlagningsgrädde

potatis
mjölk
smör

Majssoppa med sting

0.5 st röd chili
2 st vitlöksklyftor
1 st stor gul lök
rapsolja
1 burk majskorn (300 g)
4 dl hönsbuljong
1 burk kokosmjölk
salt
svartpeppar

Fläskfilégryta

fläskfilé ca 600 grrökt skinka
zuccini
paprika
4 dl creme fraische
2 msk tomatpuré
2 tsk soja
salt
peppar

potatis

1 gul lök
3 tomater

Skriven av