Meny vecka 8

IMG_9660

Ugnspannkaka med bacon Foto:©MiaKlitte Rotfrukts- och färsgryta Foto:©MiaKlitte Varmrökt lax med romsås Foto:©MiaKlitte Pizza Foto:©MiaKlitte

Här i Höllviken har vårkänslorna verkligen väckts då jag i måndags satt på terrassen och njöt av solen, utan jacka och med en kopp te. Termometern visade 15 grader!

I vår trädgård slår strax de lila krokusarna ut, minipåskliljorna blommar och några små söta blåa blommor pryder rabatterna tillsammans med vintergäck och snödroppar. Vi har hjälpts åt att börja röja i trädgården och njuter av varje ögonblick i vårt nya boende. Köket är en dröm samt att jag faktiskt kan plocka färska kryddor som rosmarin, persilja, gräslök och salvia nu i februari! Underbart!

Inköpslista

Ungspannkaka med bacon

  • 8 dl mjölk/grädde
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 ägg
  • 3 pkt bacon

Tillbehör;

  • Sylt
  • Morot
  • Rödkål

Rotfrukts- och färsgryta

  • 600 gr nötfärs
  • 4 morötter
  • 4 potatisar
  • 2 gula lökar
  • En halv kålrot
  • Vitlöksklyfta
  • Timjan
  • Kummin
  • Paprikapulver
  • Buljongtärningar
  • Tomatpuré

Tillbehör;

  • Cremé Fraiche
  • Färsk persilja

Varmrökt lax med romsås

  • Varmrökt lax
  • Cremé fraiche
  • ½ burk röd rom
  • Ris/potatis

Tillbehör;

  • Ärtor
  • Bönor

Pizza

  • Ca 8 dl vetemjöl
  • 50 gr jäst
  • 2 msk olja
  • Ost
  • Pizzakrydda
  • Chilisås
  • Ketchup
  • Skinka
  • Diverse rester och önskemål

Skriven av

Med båda fötterna i den skånska myllan älskar jag att arbeta med säsongens lokala råvaror i köket. Att servera mat som i sin tur älskas av mina killar, sambon och de två sönerna, är alltid en utmaning. Mina grytor äts mer än gärna men att få till de där snabba och enkla vardagsmåltiderna kräver mer energi. Så förhoppningsvis kan jag såväl finna inspiration som föra vidare några av de recept som fungerat hos oss här på Vardagsmaten. Vi hörs och ses bland slevar och grytor!