Menyn vecka 10

Emma-Karin Trygg Vincic

PÅ MENYN: ALIBABA-SOPPA, FISK MED FRASIGT TÄCKE, BLODPUDDING MED APELSINSALLAD OCH GREKISK LASAGNE

alibabasoppa Fisk med frasigt täcke Foto:©Emma-KarinTrygg Vincic Blodpudding Foto: ©Emma-KarinTryggVincic Grekisk lasagne Foto: ©Emma-KarinTryggVincic

Jag är i grunden emot hel- och halvfabrikat och skäms när jag i nödfall serverar en viss mammas färdiga köttbullar (och detta trots att resten av familjen blir väldigt förtjust över dessa fisbullar). Men vissa halvfabrikat tycker jag kan vara okej. Exempelvis blodpudding som jag känner är lite överkurs att försöka göra från grunden själv. Blodpudding har säkert många negativa åsikter om, men om man inte tänker på vad det är och har goda tillbehör så tror jag att de flesta gillar det. Billigt och nyttigt är det ju också. Så våga testa och det gäller både barn och vuxna.

Inköpslista

Alibaba-soppa

För 6 personer

1 stor gul lök
1 stort blomkålshuvud
1 morot
1 palsternacka
2 liter grönsaksbuljong
2 msk curry (eller mindre om den inte ska bli så stark)
1 msk spiskummin
1 tsk gurkmeja
1 dl kikärtor kokta eller på burk
1 liten burk creme fraiche

Fisk med frasigt täcke

4 port

500-600 färsk eller fryst fisk. Ex. torskrygg eller laxfilé
1 pressad citron
50-75 g smör
1 pressad vitlöksklyfta
2 dl ströbröd
1 dl finhackad persilja
1 dl riven ost
potatis
gröna ärtor

Blodpudding med apelsinsallad

1 eller 2  paket blodpudding beroende på åtgång
2 paket bacon
en apelsin
vitkål
russin
lingonsylt
smör

Grekisk lasagne

500 gr lammfärs
1 finhackad gul lök
2 klyftor vitlök
1 finhackad röd paprika
några matskedar tomatpuré
1 burk krossade tomater
20 svarta oliver utan kärnor
fetaost
torkad oregano

färska lasagneplattor

4 msk vetemjöl
7 dl mjölk
2 msk smör
3 dl riven smakrik ost

röd och gul paprika
gurka
sugarsnaps
olja och vinäger
salt och peppar
oliver

Matbloggstoppen

Skriven av