Menyn vecka 11

Anja Sundgren

VECKA 11 SERVERAR ANJA kyckling, torsk/räkor, broccolisoppa och köttfärslimpa.

Kyckling med heta kikärter i tomatsås ©AnjaSundgren  Prima pastakompis - Pasta med sej och räkor ©AnjaSundgren BROCCOLISOPPA med våffeltoast ©AnjaSundgren Familjens favorit - Köttfärslimpa ©AnjaSundgren

Våren är på väg sägs det i media – de första tranorna har siktats vid Hornborgasjön! Här i Stuvsta söder om Stockholm ligger dock snön fortfarande kvar och det känns långt kvar innan alla vinterkläder kan läggas undan.

Denna vecka presenterar jag en meny med fyra favorit recept från Sundgrens. Om barnen rangordnar recepten kommer de i följande ordning: 1) Köttfärslimpa, 2) Broccolisoppa (speciellt ihop med toasten), 3) Kyckling m kikärtor, 4) Torsk med räkor.

Hela familjen har planerat för en riktigt festlig melodifestivalkväll på lördag och tro det eller ej men hos oss serveras skånsk Äggakaka, stekt sidfläsk och rårörda lingon. Alla fem i familjen tycker att det är bland det godaste som finns :-) Vill ni ha recept och tips på hur denna ska tillredas på bästa sätt hemma på spisen så skicka gärna ett mail.

Ha en trevlig vecka och hoppas ni testar en ny rätt och kanske hittar en ny favoriträtt !

// Anja

Inköpslista

Kyckling med heta kikärter i tomatsås

4 kycklingfiler
Chilipulver eller 1 chilifrukt (eller 4 msk tomatsalsa)
½ gul lök
1 vitlöksklyfta
1 förpacknings krossade tomater
1 burk kikärter (400g)
½ apelsin eller 2 msk apelsinjuice
1 bit gurka (ca 15 cm)
olivolja

Ris
Sallad (gärna machesallad)

Prima pastakompis – Pasta med sej och räkor

1 gul lök
2 dl grädde
1 msk citronsaft
2 tsk dijonsenap
400 g vit fisk, tex sej eller torsk
200 g skalade räkor
Pasta
3 dl frysta gröna ärter

BROCCOLISOPPA med våffeltoast

500 g frysta broccolibuketter
1 st gul lök
2 st grönsaksbuljongtärningar
4 dl Kelda® Pastasås mild ost

8 skivor formfranska
Skinka (påläggsskinka)
Ost
Bregott
Oregano

Familjens favorit – Köttfärslimpa

500 g köttfärs
4 msk ströbröd
1 1⁄2 dl  mjölk
1 st ägg
50 gram leverpastej
3 msk tomatpuré
2,5 dl Matlagningsgrädde
2 msk svartvinbärsgele
1 msk kalvfond
2 tsk soja
Potatis
Haricot verte (Gröna bönor)
Lingonsylt

Matbloggstoppen

Skriven av