Menyn vecka 18

Anja Sundgren

PÅ MENYN: REVBENSSPJÄLL, POLLO CON PEPERONI, FISK MED KAPRIS OCH CITRON, CHILI CON CARNE

Revbensspjäll©AnjaSundgren   Pollo con peperoni - Kycklinggryta med paprika©AnjaSundgrenKaprisfisk©AnjaSundgrenChiliCon Carne©AnjaSundgren

Det är VÅR! Jag läser i bloggen att de sista veckorna har vi alla skrivit om att våren nästan är här men nu har äntligen snön försvunnit och våren är här på riktigt. Detta innebär förutom att vi slipper allt med mörker och overaller ett säsongsbyte på idrottsaktiviteterna hemma hos oss. Hockeybagar och längdskidorna byts mot fotbollsskor och mountainbikes. Det ställer samma krav på enkelt tillagad och god mat som gör att alla orkar träna och leka även längre in på kvällarna. Denna vecka är det en blandning av grillade revbensspjäll, italiensk kycklinggryta, fisk med kapris och en klassiker chili con carne. Jag hoppas att ni hittar någon ny favorit och blir inspirerade. Smaklig måltid !

// Anja

Inköpslista

Revbensspjäll med coleslaw

Revbensspjäll (tunna)

2 tsk soja, 3 msk rapsolja, 2 tsk honung, salt och peppar

200 g vitkål
1 st morot
1⁄2 gul lök
1 dl Matlagningsyoghurt
1⁄2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap

Majs
Couscous
Bröd om man vill

Pollo con peperoni – Kycklinggryta med paprika

900g kycklinglårfile

2-3  paprika (gul, röd, grön)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk hela tomater eller körsbärstomater (ca 400g)
1 tsk chiliflakes eller chilikrydda
Pasta

Kapris och citronstekt fisk med tomater

500 g vit fisk

1 citron (finrivet skal + ½ dl saft)
½ dl kapris
1 ask körsbärstomater
Squash
lite socker, salt och svartpeppar
Persilja

Pasta

Chili Con Carne

600g nötfärs

1 burk Heinz små bönor i tomatsås
1 burk stora vita bönor
1 burk kidneybönor
1 burk/tetra krossade tomater
1 gul lök
1,5 msk kalvfond
2 tsk soja
2 tsk paprikapulver
Chilipulver efter egen smak

Squash
Paprika
Rödlök
Ris
Matlagningsyoghurt

Skriven av