Menyn vecka 35

Pannkakor Foto: ©AnnaJensen

Batras oheliga köttbullar Foto ©AnnaJensen Het räkpasta Foto ©AnnaJensen Lax i långpanna Foto ©AnnaJensen Böngryta med chorizo Foto ©AnnaJensen

PÅ MENYN: INDISKA KÖTTBULLAR, HET RÄKPASTA, LAX I LÅNGPANNA OCH BÖNGRYTA MED CHORIZO

Det säger i princip bara pang, och så är vi tillbaka i rutiner, schema och vardagsmatsedel. Efter sommarens lättja med tänjda gränser älskar jag att vara tillbaka, och förvånas varje år hur fort vi kommer in i det. Inför skolstarten har vi haft familjeråd och bland annat bestämt att vi ska servera dessert på onsdagskvällar – ett sött andningshål mitt i veckan, vilket barnen får vara med och planera och tillaga.

David Batras oheliga köttbullar har blivit en storfavorit hemma hos oss. Vill vi få barnen på extra gott kvällshumör, så serverar vi denna rätt. Mild men smakrik – och riktigt god! Heta familjer kan med fördel dra på lite extra cayennepeppar för mer sting.

Smaklig spis och pepp inför de första skolveckorna!

/Anna

Pssst. Nu finns Vardagsmenyn även på Instagram. Välkommen att följa oss där också! Användarnamn: @vardagsmenyn

Inköpslista
Batras oheliga köttbullar
3 msk ströbröd
1 dl mjölk
500 g nötfärs
1,5 tsk garam masala
1 tsk malen spiskummin
1 riven vitlöksklyfta
1 msk riven färsk ingefära
2 dl grädde
1 kanelstång, 4 cm
1 krm cayennepeppar
0,5 tsk malen koriander
0,5 tsk gurkmeja
1 kruka färsk koriander
0.5 dl rostade mandelflagor
Smör att steka i
basmatiris
haricot verts

Het räkpasta
500-1000 g räkor (70/90) beroende på skaldjursaptit
spaghetti
1 röd chili
3-4 vitlöksklyftor
2 röda paprikor (gärna ekologiska)
rivet skal av 1/2-1 citron (gärna ekologisk)
olivolja
1 förpackning rucolasallad
2 dl nyriven parmesanost

Lax i långpanna
500 g laxfilé (gärna KRAV-märkt)
8 st potatisar
6 st soltorkade tomater i olja
0,5 msk av tomatoljan, + 1 msk
1 st vitlöksklyfta
1 dl grovriven lagrad ost
100 g rucolasallad

Böngryta med chorizo
400 g rå chorizo av valfri styrka
2 gula lökar
2 tsk rökt paprikapulver
600 g squash
250 g cocktailtomater (gärna ekologiska)
2 burkar vita bönor, à 400 g
1 dl hackad persilja
1 dl riven parmesanost

Skriven av