Menyn vecka 36

Jonas Jämsvi

VECKANS BLOGGARE JONAS serverar kyckling, chili con carne, lax och karré

Då har vardag åter blivit det normala med lämningar och hämtningar, tider att passa och en hel del andra små måsten. Det känns ända bra att efter en lång ledighet komma tillbaka till rutiner som faktiskt styr upp dagarna.

För att förenkla matvalet när fantasin tryter började vi för ett år sedan skriva en kommentar om vad vi tyckte om maten som lagades bredvid receptet i kokboken. Recepten med gott, glada gubbar eller uppsträckta tummar blir ofta lagade igen. Den här veckans recept är sådana och har alla blivit godkända av hushållets 6-åring.

Hoppas ni också låter er väl smaka! /Jonas

Inköpslista
Kyckling med bacon och penne
500 g kycklingfilé
2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
100 g champinjoner
1 förp bacon (à 140 g)
4 port pasta penne
1 msk olja
1 förp krossade tomater (à 400 g)
1/2 tsk torkad oregano
2 dl crème fraiche
Tomat
Gurka
Chili con carne med grönsaker
400 g nötfärs, 10% fett
1 gul lök
1 paprika
1/2 squash, ca 200 g
2 tsk smör
1 burk stora vita bönor,ca 400 g
1 tsk salt
1 pressad vitlöksklyfta
1 burk krossade tomater, 400 g
1/2-1 tsk sambal oelek
2 dl Creme fraiche
Rucola
Ris och/eller bröd
Laxnuggets med gurk- och äppelyoghurt
500 g skinn och benfri laxfilé
1 ägg
2 dl panko (asiatiskt ströbröd)
smör, olja
salt, svartpeppar
Gurk- och äppelyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 litet rött äpple
3 msk bostongurka
½ dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
Potatis
Broccoli
Morötter
Citron
Citronkarré med gräddig rosmarinsky
4 skivor fläskkarré (ca 600g)
1 tsk torkad rosmarin
finrivet skal av 1 citron
2 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
½ dl vispgrädde
Smör, olja
Salt, svartpeppar
Potatis
Broccoli
Sugersnaps

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.

2 kommentarer to “Menyn vecka 36”

  1. Julia Siwertz skriver:

    Menyn för vecka 36 ser mycket god ut tycker jag! Panko är poppis och bra grejer. Det använder Plura. ;)

  2. Johanna Tibell-Gartz skriver:

    Idag åt vi citroncarrén! Mumsfillibabba. Testade med mer grädde i … det gick bra!
    Alla gillade, inklusive vår lilla petis. :-)