Menyn vecka 40

Stefan Kulik

 

VECKANS BLOGGARE STEFAN serverar soppa, gryta, laxgratäng och fläskfärsbiffar.

   

Nu har hösten anlänt på allvar och familjen Kuliks meny bjuder på både en värmande soppa och ett klassiskt långkok. Låt er inte avskräckas av den långa tillagningstiden på grytan, det är en extremt liten arbetsinsats och förutom en middag denna vecka har du fyra portioner i frysen att ta fram under de kommande veckorna! Dessutom bjuder veckan på en enkel fiskgratäng och ytterligare en variant på färsbiff.

Inköpslista

Broccolisoppa med ost
1 gul lök
2 selleristjälkar
1 vitlöksklyfta
1 stort broccolihuvud
7 dl grönsaksbuljong
2 dl riven lagrad ost
1 dl creme fraiche + till servering
2 dl grädde
Olivolja
Rökt paprikapulver*
Eventuellt ett gott bröd

*  finns på tex Latinamerikanska livsmedel i Hötorgshallen

Fläskkarré Paprikas (långkok)
2 – 2,5 kg fläskkarré
En klick smör
2 gula lökar
4 vitlöksklyftor
5 dl creme fraiche + lite till servering
2 dl grädde
4 burkar hela champinjoner
Tomatpuré *
Paprikapulver
300 g haricots verts
Ris

*  Leta efter Mutti Triplo Concentrato i butiken

Laxgratäng  (kan förberedas kvällen innan)
500g lax
2 paprikor (röd och orange)
½ zucchini
250 körsbärstomater
1 purjo
2 dl creme fraice
2 dl grädde
Dijonsenap
Lite riven ost
Potatis

Fläskfärsbiffar med avokado och tomatsallad
600 g fläskfärs
1 ägg från frigående utehöns
1 gul lök
1dl grädde
2 – 3 avocado
Några tomater, gärna olika sorter
Smör att steka i
Olivolja
Balsamvinäger
Ruccola
Pasta till de som vill

Skriven av

Matlagningsälskande trebarnsfar. Älskar långkok och ser utmaning i matlagning med begränsningar: Just nu kör vi Meatless Mondays och LCHF.

1 kommentar to “Menyn vecka 40”

  1. Stefan Kulik skriver:

    Glad that you liked it! We are publishing a new menu every week and we are 15 writers publishing on a rolling schedule.