Menyn vecka 41

Julias höstbild

Pasta med tomat och parmesan Minipizzor Fiskfilé med dragon Zucchinirullar med sesamfrön

Fleecejackor och varmare skor. Höstlöv och klarblå himmel. Det finns inte mycket som slår början av oktober. Med årstiderna kommer också nya sätt och behov av att laga mat. Grillen används inte lika frekvent som ugnen och tryckkokaren dammas av medan degarna sätts. Det är så enkelt att laga mycket höstmat på en gång och min fascination för spontana middagar får nytt liv. Samtidigt som vi får tända fler ljus allteftersom dagarna blir kortare. Det är inte alltid enkelt att hinna med långkok mellan barnens aktiviteter, men här kommer några rätter som inte tar så lång tid att laga.

Lycka till och ha en härlig höst!

Julia.

 

INKÖPSLISTA

Pasta med tomat och parmesan
3 pkt Färsk pasta med valfri fyllning (finns så många olika goda idag!)
2 burkar hela plommontomater
Oregano
Olivolja
Socker
Parmesanost
Flingsalt

Minipizzor
Färdiga pizzabottnar eller kalljäst pizzadeg om det finns lite tid kvällen innan och plats i kylen
Tomatsåsen från pastan
Tonfisk
Rödlök
Mild ost
Stekta baconbitar
Oliver

Fiskfilé med dragon
500g vit fisk t.ex. torsk, alaska eller sej
50 g smör
2 dl vitt vin (alt. Vatten)
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
1  citron
2 msk dragon
1 fiskbuljongtärning
Ris/Potatis/Bulgur
Sallad
Sockerärtor/Majs

Zucchinirullar med färskost och sesamfrön
3 zucchini
1 ask färskost med soltorkade tomater
2 hg rökt smakrik skinka
2-3 dl västerbottenost
1 dl skalade sesamfrön

Skriven av