Menyn vecka 42

Äpplen Foto: Lisa Carpevi

Ost o skinkpaj v42 Snabb pasta rostade grönsaker Torsk med ingefära lime v42 Ugnspannaka tomat oregano

Då var hösten här på riktigt. Planerna för menyn vecka 42 var storslagna. Det var ju nu det skulle plockats bär och svamp. Kanske även en tur till den där gården och köpt närproducerat kött och ekologiska rotfrukter. Nu blev det inte riktigt så denna höst heller, men äpplen har jag iallafall inga så det inställda mustandet behöver jag inte ha det minsta dåliga samvete för. Fast även om det inte blir riktigt som man tänkt sig, brukar det bli väldigt bra ändå. Det är som vanligt dotterns rankingsystem som ligger till grund för rätterna. Hoppas det ska smaka.

Inköpslista

Ost och skinkpaj
Pajdeg
1 pkt pajdeg
eller
2,5 dl vetemjöl
75 g smör
¾ dl kesella

Fyllning
200 g skinka, rökt, tunna skivor
4 st ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5 msk dijonsenap
2 krm salt
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk bladpersilja, finstrimlad
3 dl ost, riven

Tillbehör
Grönsallad

Snabb pasta med rostade grönsaker
500 g små tomater
2 zucchini (á ca 150 g)
400 g pasta, tex rigatoni
50 g pinjenötter
50 g pecorinoost
1 dl matlagningsgrädde
Olivolja
Salt

Torsk med ingefära och chili
400 g torskfile, tinad
1 burk creme fraiche ingefära chili
1 burk räkor, 170 g
½ gul lök
½ dl créme fraiche
½ dl grädde
Ris

Ugnspannkaka med tomat och oregano
1 msk smör
3 ägg
8 dl mjölk
4 dl vetemjöl
½ tsk salt
3 dl riven ost
8 tomater
1 tsk oregano

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.