Menyn vecka 43

Johanna Hellman

VECKANS BLOGGARE JOHANNA serverar kasslergratäng, risotto, currykycklin och torsk.

    

Tiden går fort och dagarna blir kortare för varje dag. Nu blir det till att tända både kökslampan och ljus vid middagen. Det är nu bara en vecka kvar innan barnen få höstlov från skolan, jag tycker inte det var länge sedan det var skolstart! När vi planerar vad vi ska äta brukar vi utgå från skolmatsedeln så att barnen inte behöver äta samma mat två gånger samma dag. Veckans menyförslag innehåller två av mina barndomsfavoriter. Torsk i ugn och köttfärsrisotton var rätter som vi ofta åt när jag var liten och som mina barn också gärna äter. Vår lilltjej har nu blivit drygt sju månader och börjat äta lite vanlig mat. Nu för tiden kallar man det smaksensationer istället för smakportioner. Därför försöker vi laga rätter som kan kryddas i efterhnad så de passar alla åldrar och smaker. Kycklingen är något starkare men den kan man späda med en extra klick creme fraiche om så önskas eller servera med en extra sked sambal oelek.

Pastagratäng med kassler
300 g pasta
200 g kassler
1/2 röd paprika
1 röd lök
bladspenat
3 dl mjölk
2 dl creme fraiche
1 1/2 dl riven ost
gurka
tomater
majs

Köttfärsrisotto
500 g blandfärs
3 dl matris
500 g frusna ärter, majs och paprika
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
svartpeppar
salt

Krämig currykyckling
4 st kycklingfiléer
15 g smör
1-2 vitlöksklyftor
curry
sambal oelek
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt
1 burk naturell Philadelphiaost
Basmatiris
kycklingbuljongtärning
morötter
broccoli

Torsk med dill och tomat
600 g torsk eller annan vit fisk
3 dl grädde (vispgrädde eller magrare alternativ efter smak)
dill
tomater
salt
vitpeppar
potatis
morötter

Skriven av