Menyn vecka 44

kyl

Morotspannkaka Spenatsoppa Minipannbiffar Pasta med salami och broccoli

Ny vecka innebär fullt kylskåp för oss. Härligt med massor med mat – vilken lyx så här i höstrusket. Nu får man kura inne med varm mat, såser, soppor och annat gott.

Den här gången bjuder jag på lite matigare pannkakor med annat till än det gamla vanliga. Spenatsoppa är himmelskt lent och superenkelt att laga. Inget slår hemgjorda pannbiffar – borde lagas oftare framför de färdigköpta. Och slutligen en enkel pasta med färgglad salami och broccoli.

Låt er väl smaka!

/Sara

Inköpslista

Guldgula morotspannkakor
3 dl vetemjöl
5 dl mjölk
4 ägg
1 stor finriven morot
smör

Tillbehör, exempel:
Keso
Strimlad skinka
Tärnad tomat
Tärnad gurka
Majs
Bönor

Spenatsoppa med kokt ägg
400 g fryst hackad spenat
2 grönsaksbuljongtärningar
2 msk vetemjöl
1,5 msk smör

Minipannbiffar med potatis och lingonsylt
400 g blandfärs
4 msk ströbröd, osötat eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1 msk finhackad gul lök
Potatis
Lingonsylt
Majs, ärter eller andra grönsaker

Pasta med salami och broccoli
Ett broccolihuvud
120 g skivad salami
1 dl mjölk
200 g cream cheese/Philadelphiaost
1 1/2 dl riven ost
4 portioner pasta, gärna spagetti
salt och svartpeppar
4 äggulor

Skriven av