Menyn vecka 5

förstabildv5

Fyllda pastarullar i ugnen  Fiskgryta med ris  spenatsoppa  chicken nuggets

Den här gången hade jag tänkt att det skulle bli någon form av tema genom veckan. Men inte blev det så. Precis som förra gången blev det ”lite av varje”. Det är nog verkligen vår familj i ett nötskal. Veckan bjuder därmed på såväl vegetariskt som fisk och kyckling. Det blir pasta, ris och rotsaker. Det enda temat jag möjligen hittat, så här i efterhand, är att det är crème fraiche till alla rätterna utom spenatsoppan. För den som inte vill använda så mycket crème fraiche går det lika bra att byta ut den mot matyoghurt i de flesta fallen.

Veckans meny består av pastarullar som vi genom åren fyllt med diverse grejer. Den här gången blev de vegetariska och fyllda med sojafärs. Dottern är just nu inne i en vegetarisk period, utom när det vankas prinskorv! Fiskgryta med ris är en av familjens klassiker. Spenatsoppan brukar uppskattas, men jag tycker att den kräver lite mer kryddor än receptet ger – ta gärna lite extra örtsalt. Hemgjorda chicken nuggets gillas av alla och tillbehören kan varieras i det oändliga.

Ha en rolig matlagningsvecka!

Susanne

Inköpslista

Fyllda pastarullar i ugn

1 paket färska lasagneplattor
300 g sojafärs (eller köttfärs)
1 burk krossade tomater (gärna med smak)
ev. 2 msk tomatpuré
1 hackad gul lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 dl riven ost

ruccola
småtomater
crème fraiche
sweet chilisås

 

Fiskgryta med ris

600 g torskfilé
1 gul lök
1 röd paprika
12 färska champinjoner
1 fiskbuljongtärning
1 burk krossade tomater
1 burk crème fraiche
ris

småtomater
ev purjolök

 

Spenatsoppa med ägg

2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm riven muskot
4 ägg

 

Chicken nuggets med rotsaker i ugn

4 kycklingfiléer (går lika bra med kycklinglårfilé)
1 ägg
1 dl sesamfrön (brukar gå åt det dubbla)
rapsolja

potatis
palsternacka
morötter
rapsolja
örtsalt & franska örter

gurka
crème fraiche
sweet chilisås

 

 

Skriven av