Menyn vecka 5

Stefan Kulik

VECKANS BLOGGARE STEFAN serverar ugnspannkaka, gratinerad fisk, fläskkotlett och falukorvstorn.

ugnspankaka fläskkotlett weinbergers fisk korvtorn

Mitt i vinter och terminsstart har jag satsat på extra snabblagade rätter, värmande och goda. I familjen K äter de vuxna LCHF så jag har generellt inte angivit några mått på pasta och potatis, där vet ni bäst själva hur mycket som behövs!

Birgitta Höglunds underbara ugnspannkaka
10 ägg
2 dl grädde
5 dl gammaldags mjölk
1 tsk salt
5 dl mandelmjöl eller hasselnötsmjöl*
3 msk fiberhusk
300 g rimmat sidfläsk
Smör till formen
Rårivna morrötter
En god sylt

* finns numera till förmånligt pris på de flesta stormarknader

Fläskkotlett med gräddsvamp
4 skivor fläskkotlett, med eller utan ben
En stor klick smör
250 g champinjoner
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
1 msk dijonsenap
Potatis
Sallad
Lite parmesan

Weinbergers ostgratinerade fisk
4 portionsbitar fisk (exempelvis torsk, sej eller lax)
2 dl grädde
3 dl riven ost
Lite grönsaksbuljongpulver
Potatis
Gröna ärtor
200 g haricots vert
Dijonsenap
2 msk kapris
Olivolja
Vitvinsvinäger

Falukorvstorn
600g falukorv
3 msk tomatpuré
1 msk senap
18 skivor smakrik ost
1 dl riven ost
1 dl grädde
6 grillspett av trä
Pasta
300 g fryst brysselkål
1 pkt halloumi
2 dl hasselnötter utan skal

Skriven av

Matlagningsälskande trebarnsfar. Älskar långkok och ser utmaning i matlagning med begränsningar: Just nu kör vi Meatless Mondays och LCHF.