Menyn vecka 50

Bakar Pepparkakor

Pannbiff med gräddsås och broccoli  Panerad fisk i flera steg  Jordärtskockssoppa  Saffranskyckling med ärtskott

Äntligen december! Det är lätt att tänka att det hade varit bra att sprida ut alla julfester, aktivitetsavslutningar, massbakande och allt som ska knytas ihop över kommande 3-4 grå månader, men då kanske juleljusmyset skulle tappa sin charm? Vi kanske inte ska inspireras av recept på lakritskola och vaniljsaffransbullar kommande halvår och vi kanske inte ska kunna gå på alla olika festliga tillställningar? Och behöver vi till och med lite press i julhandeln? Hur som helst är det bara att njuta av allt vackert och gott, fortsätta att tända ljus och över att ha förväntansfulla barn som räknar ned under den nya traditionen med frukost till årets julkalender, Recepten den här veckan har en viss inspiration av julen med saffran och grädde och nu ska jag gå till köket och kreera någon slags pralin med nougat.

Ha en riktigt härlig december!

Julia.

INKÖPSLISTA

Pannbiff med gräddsås, broccoli och potatis
800 g Nöt eller blandfärs
0,5 dl Ströbröd
1 dl Mjölk eller grädde
1 Ägg
1 msk kalvfond
Potatis

Gräddsås
3 msk kalvfond
4 dl vispgrädde
Salt och peppar

Dubbelpanerad fisk med ris och remoulad
1,5 dl Ströbröd eller mandelmjöl
1 dl Vetemjöl
1 dl finriven parmesan
2 Ägg
6-8 Vita benfria fiskfiléer av gös, sej eller spätta
Ris efter antalet portioner
Remouladsås (köpt eller egen)
Väl vald grönsak

Jordärtskockssoppa
7 Jordärtskockor
4 Potatisar
2 Klyftor vitlök
2 tsk Smör
3 dl Vitt vin
3 dl Vispgrädde
2 Hönsbuljongtärningar

Saffranskyckling med pasta och ärtskott
Ca 350 g Pasta
Strimlad kyckling
1 pkt Bacon
3 dl Grädde
1 pkt Philadelphia
1-2 pkt Saffran
3 klyftor Vitlök
1 Lök
8 Cocktailtomater
1 hönsbuljongtärning
1/5 ask Ärtskott

Skriven av