Menyn vecka 51

Änglar

saffranslax Annas tonfisktortilla lasagne kyckling med honungsyoughurt

Det lackar mot jul och en massa kul!!! Hemma hos oss, som hos de flesta skulle jag tro, brukar det bli rätt stressigt att hinna allt man vill och måste i december. Sen kan man ju diskutera hur listigt det var att vi på det la in en renovering av sovrum och hall hemma så att vi campat hela familjen i vardagsrummet senaste månaden. Vår 4-åring tycker i och för sig att det varit rätt mysigt tröstar jag mig med. Här kommer i alla fall vår meny av snabblagade rätter för middagar mellan julpyssel, jobbdeadlines, julklappsinköp, jobbjulfester och julbak nästa vecka. För att inte bli trötta på julmaten innan julafton så tar vi med lite smaker som inte hör till julbordet.

Önskar alla en riktigt skön, avslappnande och ledig jul!!! /Jenny

Inköpslista:

Ninas saffranslax

  • portionsbitar av lax
  • morötter
  • matlagningsgrädde (ca 3dl)
  • torkad rosmarin
  • 1-2 pkt saffran
  • ris

Annas snabba tonfisk-tortilla

  • tortilla bröd
  • tonfisk på burk
  • färsk koriander
  • körsbärstomater
  • smakrik ost

Lasagne

  • Lasagneplattor
  • olivolja
  • ost (gärna smakrik)
  • 1 kg köttfärs
  • 1 gul lök
  • 3 paket krossade tomater
  • torkad basilika
  • (vitlök och/eller andra kryddor efter smak)
  • 75 g smör
  • vetemjöl
  • 4,5 dl mjölk
  • 3 dl grädde

Kyckling med chèvre och honungsyoghurt

  • kycklingfiléer (ca. en per person)
  • olivolja
  • vitlök
  • körsbärstomater
  • en kruka färsk koriander
  • couscous
  • chèvre-ost (en skiva per portion)
  • honungsyoughurt eller youghurt & flytande honung

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.