Menyn vecka 6

Julia

VECKANS BLOGGARE JULIA bjuder på panerad sej, potatisplättar, lammfärsbiffar och tacotubes med salsa.

Potatismos Potatisplättar med knaperstekt bacon Foto: ©Julia Siwertz Kalvfärsbiffar med kantareller Foto:©Julia Siwertz Tacotub med salsa Foto: ©Julia Siwertz

Vardagsmys, feedback och stundande melodifestival
Ibland är det total kaos vid matlagningen med trötta barn som inte alls vill hjälpa till att skära grönsaker som det så fint tipsas om i mattidningar och som hellre skulle äta glass. Men ibland lyckas det där eftersträvansvärda lugnet lägga sig även innan maten är i magarna. Framför allt med en tvååring som har anammat hur man göra vardagen till en fest. Hon släcker lampan i köket och vill tända ljus med förklaringen att ”det här är så mysigt” samtidigt som Petra Marklund sjunger på radion och vår fyraårige son frågar existentiella frågor till följd av hennes textrad; ”kommer du och jag att leva länge än”?

Samtidigt har sjuåringen snabbt loggat in och chattar med kompisar på datorn. Dagens barn har ju en annan teknik med det skrivna språket om man jämför med våra skrivböcker i första klass. Mitt i detta får jag plötsligt frågan ”Mamma, vad heter han som sjunger sången Mirakel”. ”Menar du Ranelid?”, svarar jag i tron om att undran enbart beror på att det har blivit hans tur på radions låtlista. Fel av mig, för dottern var redan inne för att söka rätt på hans nummer. ”Ja, så att jag kan berätta att jag tycker att han är bra!” Utan att lägga någon som helst värdering gällande musiksmak, blir jag stolt över att hon delar min åsikt om vikten av positiv feedback.

Det är ingen idé att gnälla över regnblasket och den smutsiga snön!  På lördag börjar en ny omgång av melodifestivalen. Ingen kan undgå dess alla moment, så fram för schlagermenyer, fler tända ljus och nya textrader att reflektera över och tycka till om!

Ha en bra vecka!
Julia.

 

INKÖPSLISTOR

Kokospanerad sej med ostpotatismos
400 g sejfiléer
1 lime
Kokosflingor till panering
Dinkelmjöl fullkorn
Smör
1 kg mjölig potatis
Cream fresh och/eller mjölk
Smakrik ost (västerbotter eller cheddar t.ex.)

Tacostubes med salsa
Köttfärs, kryddor, gräddfil, tortillas, skal/tubes, såser, grönsaker och allt ni brukar äta då det är dags för tacos.

Salsa

Cocktailtomater
Jalapeños på burk
Rödlök
Gurka
Färsk koriander

Lammfärsbiffar med kantareller
800 g lammfärs
Gul lök
Vitlök
2 ägg
Hackad färsk (fryst) persilja
Olivolja
Salt och peppar
Smör
Kantareller (torkade eller frysta)

Att äta till: Sugarsnaps, pasta eller ris

Potatisplättar med knaperstekt bacon
Potatismoset från igår (komplettera med fler kokta potatisar vid behov)
Vetemjöl
Mjölk
4 ägg
Smör
2 pkt bacon

 

Skriven av

2 kommentarer to “Menyn vecka 6”

 1. Emilie skriver:

  Hej!

  Jag jobbar för sajten Hittarecept.se och jag såg att du har goda recept på din blogg. Vi skulle vilja rekommendera att du tittar runt på sajten och kikar på ”Matbloggstoppen”. http://www.hittarecept.se/matbloggstoppen

  Vill du vara med och få dina recept indexerade på sajten så behöver du bara registrera dig på http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen och embedda din kod för att mäta statistik så är du med!

  Förhoppningsvis kan just din blogg ligga etta!

  Med vänliga hälsningar,

  Emilie
  Hittarecept.se/

  • Lisa Carpevi skriver:

   Hej Emilie
   Vad roligt att du hittat till oss. Jag kollar vidare på Hittarecept.se och registrerar oss.
   Hälsningar
   Lisa
   Vardagsmenyn.se