Menyn vecka 9

20140214_18261520140219_171343

PÅ MENYN: Tunnbrödsrullar, omelett, wok och pasta

Uppdaterar texten när febern håller sig under 40. Bryt ihop och kom igen…

Då var man tillbaka i verkligheten igen. Tur att vi inte ska redovisa förra veckans måltider. Det går inte variera vaniljglass och hallon på så väldigt många olika sätt. Den senaste tidens köksäventyr har varit mer eller mindre katastrofala i jakten på nya rätter. Dottern är i alla fall ärlig när hon diplomatiskt konstaterar att ”pappa, det här behöver vi inte laga igen”. Oftast är vi faktiskt rörande överens om just detta. Men efter ett sånt konstaterande för mycket, frågade jag henne om hon ville bestämma och laga maten en dag. Omelett, blev det omedelbara svaret. Omelett blev det, tre gånger den veckan. Men väldigt roligt att se engagemanget hos en snart 8-åring som börjar röja i köket.

Hoppas ni håller er friska och att ni hittar något som passar.

SMAKLIG SPIS!

Inköpslista

Italiensk tunnbrödsrulle

8 st tunnbrödsskivor ca 20x15cm
250 g mozzarella
4 st tomater
1 st basilika i kruka
25g pinjenötter
2 msk olivolja
4 krm salt
4 msk olivolja till stekning

Fransk omelett
4 ägg
2 krm salt
4 msk vatten eller grädde
1-1½ msk smör
Fyllning:
½ pkt bacon
½ tomat
¼ paprika

Ekologisk färswok
½ ekologisk nötfärs, ca 200g
1 msk olja
1 röd paprika
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
6 champinjoner
6 dl strimlad/hyvlad vitkål, ca 300g
2 msk soja
2 tsk sambal oelek
2 st libabröd
Naturell yoghurt

Tortellini med tomatsås

Färsk tortellini (t.ex.ost, pinjenöt/basilika)
½ paket bacon hackad bacon
2 skivade kinesiska vitlökar
1 msk olivolja
2 burkar hela tomater á 400g
2 tsk torkad basilika
½ – 1 dl vitt vin
salt
Parmesan till servering
Grönsallad

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.