Minipannbiffar med potatis och lingonsylt

 

Minipannbiffar

Ingredienser
400 g blandfärs
4 msk ströbröd, osötat eller 3/4 dl havregryn
1 msk potatismjöl
1,5 dl mjölk eller vatten
1 tsk salt
1 ägg
0,25 tsk svartpeppar eller vitpeppar
1 msk finhackad gul lök
Potatis
Lingonsylt
Majs, ärter eller andra grönsaker

Gör så här
Blanda ströbröd eller havregryn och potatismjölet med vätskan och låt det svälla i ca 10 minuter i rumstemperatur.
Skala potatis under tiden och sätt på den.
Finhacka löken.
Blanda ihop smeten med färsen, ägg, salt och peppar.
Forma till små biffar. Stek biffarna tills de är genomstekta ca 7 minuter, gärna på hög värme först för att få frasig yta, sänk sedan värmen för att genomsteka.

Vispa gärna ur pannan med ett par deciliter vatten, en halv buljongtärning, soja och kanske en skvätt grädde så har du en god sky till.

Servera med lingonsylt, potatis och grönsaker.

Skriven av