Ninas saffranslax

saffranslax

Ingredienser:

  • portionsbitar av lax
  • morötter
  • matlagningsgrädde (ca 3dl)
  • rosmarin (ca 1msk)
  • 1-2 pkt saffran
  • salt&peppar
  • ris

Gör så här:

Skala morötterna och fortsätt använd skalaren till att göra morotsstrimlor. Fyll botten på en ugnsform med morotsstrimlorna, gärna ett ganska tjockt lager, och lägg laxbitarna ovanpå. Blanda saffran och rosmarin med grädden och häll över laxen så den täcks och grädda i ugnen (175-200 grader) tills fisken är färdig. Servera med ris och grönsaker efter smak

Receptet har jag fått från min vän Nina

Skriven av

Hemma hos oss är vi tre personer; två heltidsarbetande vuxna och en 4-åring som har fullt upp på en Ur&Skur förskola hela dagarna. Jag tycker egentligen att det är roligt att laga mat men svårt att få tiden att räcka till. Framför allt till att hinna planera så att man har rätt saker hemma till det man vill laga och ha fantasi nog för att variera sig utanför standard-repertoaren. Vardagsmenyns intåg i vårt kök blev ett rejält lyft, vi har nu både en roligare meny och roligare i köket.