Nötfärsspett med couscous

Nötfärsspett med couscous Foto: ©LisaCarpevi

 

Ingredienser:
grillspett
2 msk ströbröd
1 dl mjölk
1 msk pesto eller annan smaksättare (krydda)
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
500 g nötfärs
3 dl couscous
Salsa:
3 tomater
1/2 kruka persilja
1/3 knippe salladslök
1 msk olja
1 tsk äppelcidervinäger
1 kruka romansallad
1 dl gräddfil

Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 8 grillspett i blöt.
Blanda ströbröd, mjölk och kryddor i en bunke. Låt stå i ca 5 minuter.
Rör ner färsen. Forma smeten till 8 avlånga järpar och trä på spetten.
Lägg dem på en plåt och tillaga dem i ugnen i ca 15 minuter.
Koka couscous.
Tärna tomater, finhaka persilja och salladslök till en salsa. Blanda med olja och vinäger i en skål.
Servera couscous, tomatsalsa, gräddfil och färsspetten på en bädd av romansallad.

Testa gärna att lägga spetten på grillen.

Skriven av