Pannbiff med gräddsås, broccoli och potatis

Pannbiff med gräddsås och broccoli

En lökfri klassiker som går snabbare att tillaga än man tror. Det är även värt mycket att köpa riktigt bra färs.

Ingredienser
800 g Nöt eller blandfärs
0,5 dl Ströbröd
1 dl Mjölk eller grädde
1 Ägg
1 msk kalvfond
Salt och peppar
Smör att steka i
Potatis

Gräddsås
Sky från biffarna
3 msk kalvfond
4 dl vispgrädde
Salt och peppar


Gör så här
Blanda ströbröd, salt, peppar och mjölk och låt det svälla en stund i en bunke
Blanda ned färs, ägg och kalvfond
Forma till runda och platta biffar och stek dem i smör tills de är genomstekta
Låt biffarna vila bredvid pannan och vispa ned kalvfond och vispgrädde i skyn
Smaka av med salt och peppar och lägg tillbaka biffarna
Servera med potatis och broccoli

Skriven av