Pannbiff med kokt potatis och kantarellsås

Ingredienser:

Pannbiff:
400 g köttfärs
4 msk ströbröd
1,5 dl mjölk eller vatten
1 ägg
1,5 tsk salt
1,5 krm peppar

Kantarellsås
5 dl kantareller
1 dl creme fraiche
2 msk mjölk
1 skvätt soja
1 skvätt portvin (om man vill)
smör
salt
peppar

potatis
rårörda lingon

Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk/vatten och låt svälla i 10 minuter. Lägg i köttfärs, ägg, salt och peppar. Blanda väl. Forma till pannbiffar.

Skölj och rensa kantarellerna. Dela i bitar och stek i stekpanna utan smör. När vattnet kokat bort, tillsätt smör. Häll i creme fraiche och späd med mjölk till önskad konsistens. Smaka av med soja, portvin, salt och peppar.

Servera med rårörda lingon och sugar snaps.

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.

1 kommentar to “Pannbiff med kokt potatis och kantarellsås”

  1. […] Menyn vecka 35 Postad av Ann Sandström   […]

  2. Lisa Carpevi skriver:

    Den här rätten seglar upp som favorit hemma hos oss. Kantarellsåsen var helt gudomlig.