Pappardelle con salsiccia

Ingredienser:
500 g pappardelle eller annan bandpasta
250 g salsiccia
0,5 dl grädde
körsbärstomater
parmesanost

Gör så här:
Ta bort skinnet på korven och hacka den i småbitar.
Stek i stekpanna
Koka pastan enligt anvisning.
Häll i grädde och korven och rör om.

Servera med riven parmesanost och körbärstomater

 

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.