Parmesanstekt torsk med paprikasås

Med grönsaksodlingen gick det ju lite si så där, men när det gäller fiskfångst har vi haft betydligt bättre framgång. Att vi har frysen full av fisk ska jag överhuvudtaget inte ta att åt mig äran för. Det beror helt och hållet på att jag har en man som gillar att puttra ut med motorbåten och fiska uppe vid sommarstället långt uppe i Nordnorge. Och att han är en fena på att filea fisk.

Ingredienser:
600 g torsk (gärna Krav eller MSC-märkt)
2 ägg
2 dl. riven parmesanost
1 ½ tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk smör

Sås:
2 röda paprikor
1 msk smör
2 dl vatten ( ta lite mindre, jag tyckte den blev i tunnaste laget med 2 dl))
2 msk konc grönsaksfond
1 krm nymald svartpeppar

Potatismos:
potatis
mjölk
smör
salt, peppar

Tillbehör: sockerärtor

Gör så här:

1. Skala och koka potatisen.

2. Medan potatisen kokar gör du såsen:
Kärna ur skär paprikan i bitar.
Fräs den i smör i en kastrull ca 5 min.
Tillsätt vatten, fond och peppar och låt koka under lock ca 5 min.
Mixa såsen slät med mixerstav.

3. När potatisen kokat färdigt: mosa den med potatisstöt och blanda i en klick smör och värmd mjölk. Smaka av med salt och peppar.
Vispa så moset blir riktigt fluffigt. (Det gillar jag!)

4. Fisken:
Vispa upp äggen och blanda med ost, salt och peppar.
Doppa fisken i blandningen.
Stek den frasig i 2 msk smör i en stekpanna, ca 3 min på varje sida.

5.Servera den nystekta fisken med paprikasås, potatismos och sockerärtor.

Det här fiskreceptet hittade jag i DN för någon vecka sedan. Det är en ny kock- Cecilia Lundin- där som presenterar mat som faller mig helt i smaken.

Skriven av

1 kommentar to “Parmesanstekt torsk med paprikasås”

  1. […] Parmesantorsk: 600 g torsk (gärna Krav eller MSC-märkt) 2 ägg parmesanost 2 röda paprikor grönsaksfond potatis sockerärtor […]

  2. Ann Sandstrom skriver:

    Har hunnit smaka på fisken lite i förväg och den kan rekommenderas. Jättegod panering med parmesan och parikasåsen var perfekt till! Lite mek att panera med parmesanost då den inte riktigt ville fastna, men jag tror man ska riva så fint som möjligt så blir det enklare!