Pasta ”cajbonaja”

Ingredienser till Carpevis pasta carbonara Foto: ©LisaCarpevi

Carbonara är en pastarätt som ursprungligen kommer från det italienska köket. Det betyder kolarhustruns pasta och syftar på svartpepparns på toppen som liknar kol. Rätten ska enligt grundrecepten bestå av sidfläsk eller bacon, äggula, parmesan och svartpeppar. På många håll i världen tillsätter man grädde. När jag läser om det här inser jag att vår familjs carbonara (eller cajbonaja som lillkillen säger) kanske inte riktigt gör skäl för sitt namn. Men så länge barnen älskar vår lättlagade rätt är jag nöjd. Hoppas den går hem hos era också!

Ingredienser:
400 g pasta
2 pkt bacon
10 cm purjolök
100 g champinjoner
5 dl crème fraiche
torkad oregano
broccoli

Gör så här:
Koka pastan. Låt broccolin koka med de sista minuterna.
Strimla bacon och stek tillsammans med purjolöken.
Tillsätt svamp och crème fraîche.
Krydda med oregano (salt och peppar efter smak och tyckte).
Servera med pasta och broccoli.

Pasta carbonara Foto: ©LisaCarpevi

Skriven av