Pasta med skinksås

Ingredienser:
300 g pasta
300 g skivad rökt skinka
1/2 dl creme fraiche
mjölk
salt
peppar

Gör så här:
Koka pasta. När den är nästan klar, slå av vattnet och ställ tillbaka grytan på spisen. Rör ner creme fraiche och späd med mjölk till önskad såsighet. Klipp ner skinka och krydda med salt och peppar. Servera med körbärstomater.

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.

Inga kommentarer to “Pasta med skinksås”

  1. […] Pasta med skinksås 300 g pasta 300 g skivad rökt skinka 1/2 dl creme fraiche mjölk 1 ask körsbärstomater (tillbehör) […]