Pastasås på fläskfärs med vitt vin, rökt paprikapulver och svartpeppar

Pastasas

Ingredienser:
500 gram fläskfärs
rapsolja
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor, rivna
1 tsk rökt paprikapulver
0,5-1 tsk chiliflakes (efter smak)
1 dl vitt vin
1 burk krossade tomater
4 msk tomatpuré
1 dl vatten
mycket generöst med nymald svartpeppar
salt
0,5 tsk rörsocker
1 knippe bladpersilja, finhackad
pasta

Gör så här:
1. Hetta upp olja i en gryta. Fräs försiktigt lök och vitlök, utan att de tar färg.
3. Tillsätt färsen, och fördela den i grytan med en trägaffel medan den bryns.
4. Tillsätt paprikapulver och chiliflakes, och fräs någon minut.
5. Häll över vinet, och låt det koka in nästan helt.
6. Tillsätt de krossade tomaterna, tomatpuré och vatten.
7. Salta, strö över sockret och krydda med svartpeppar – mycket generöst.
8. Låt såsen puttra under lock, på låg värme, i cirka 15 minuter.
9. Tag av locket, och låt såsen koka ihop på låg värme i ytterligare cirka 15 minuter. Blanda ned bladpersiljan mot slutet av tillagningen.
9. Smaka av med salt och förmodligen mer svartpeppar.
Servera med pasta.

Ursprungsreceptet kommer från smaskens.nu.

Skriven av