Pizza

Pizza Foto:©MiaKlitte

Pizza är ett fantastiskt sätt att få rester att försvinna och ta det sista av osten till. Degreceptet har vi haft i familjen i decennier och är riktigt bra att få till tunna krispiga bottnar av. Ytterligare en favorit från familjen oavsett pålägg. Detta är dubbel sats och blir 4 stora pizzor som tar en hel plåt vardera. Det ni ser på denna pizzan är hemmagjord bearnaisesås och fläskytterfilé, några champinjoner och skinka. Vi hade även tacoköttfärsen från fredagsmyset och några skivade prinskorvar som blivit kvar.

Ingredienser
Ca 8 dl vetemjöl samt till utbakningen
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
2 msk olja
1 tsk salt

Gör så här
Blanda allt, olika beroende på torrjäst eller färsk jäst, och låt jäsa i ca 20 minuter medan pålägg plockas fram och skivas.
Jag brukar blanda chilisås med ketchup och pizzakrydda och lägga som grund innan vi tar pålägget.
250 grader i ca 10-15 minuter, beroende på ugn och hur mycket ni har på pizzan.

Skriven av

Med båda fötterna i den skånska myllan älskar jag att arbeta med säsongens lokala råvaror i köket. Att servera mat som i sin tur älskas av mina killar, sambon och de två sönerna, är alltid en utmaning. Mina grytor äts mer än gärna men att få till de där snabba och enkla vardagsmåltiderna kräver mer energi. Så förhoppningsvis kan jag såväl finna inspiration som föra vidare några av de recept som fungerat hos oss här på Vardagsmaten. Vi hörs och ses bland slevar och grytor!