Pollo con peperoni – Kycklinggryta med paprika

Pollo con peperoni - Kycklinggryta med paprika©AnjaSundgren

Stefan Catenacci, stjärnkocken som bla ansvarade för maten på Viktorias och Daniels bröllop, står bakom detta enkla och mycket goda recept.  Jag har bytt ut hela tomater mot körsbärstomater vid flera tillfällen och det är både gott och lite festligare. Dosera chilimängden efter familjens smak – vi brukar ha krydda på bordet så de som vill ha mer styrka kan lägga till själva. 

Ingredienser

900g kycklinglårfile
2-3  paprika (gul, röd, grön)
2 vitlöksklyftor
1 gul lök
1 burk hela tomater eller körsbärstomater (ca 400g)
1 tsk chiliflakes eller chilikrydda
Pasta

Gör så här

  1. Skär kycklingen i bitar, ca 3 cm Dela , kärna ur och skär paprikan i 3 cm stora bitar. Skala och finhacka vitlök och gul lök.
  2. Stek kycklingen i olja med vitlök och lök i en stor stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprikan och stek ytterliggare ca 2 min.
  3. Blanda i tomat och chili. Dela tomaterna i lite minder bitar om du använder hela tomater annars låter du dem vara. Krydda med ca 1,5tsk salt. Låt koka ca 20 min under lock, rör då och då.
  4. Servera med nykokt pasta

Recept från Buffé 1/2011

Skriven av