Pumpasoppa

Pumpasoppa Foto: ©MiaKlitte

 

Skördetider och spöktider- pumpor med ljus i och i en soppa!

Tillsammans med Drömmarnas Hus i Malmö har jag arbetat med fortbildning för pedagoger där vi försöker inspirera dem att odla och laga mat utomhus tillsammans med sina elever. Från det material vi gjort kommer detta recept och givetvis kan man välja om och hur mycket chili man vill ha i, glöm inte använda handskar när du skär den i bitar bara!

Ingredienser

100 g potatis

150 g morötter

350 g pumpakött

3 dl grönsaksbuljong

1 burk kokosmjölk

4 stjärnanis

3 kanelstänger

1 gul lök

3 klyftor vitlök

½ röd chili

olivolja

örtsalt

 

Gör så här

Grovhacka lök, vitlök och chilifrukten. Skär även potatis, pumpa och morot i mindre bitar.

Börja med att värma upp oljan och fräs kryddorna stjärnanis, kanel tillsätt sedan löken, vitlöken och chilin. Löken ska bli genomskinlig.

Fortsätt tillsätta grönsakerna och fräs dem.

Slå sedan på buljongen och låt sjuda tills grönsakerna nästan är genomkokta.

Slå i kokosmjölken och låt sjuda tills grönsakerna är klara.

Tag kastrullen från värmen och fiska upp kryddorna, tillsätt lite örtsalt och smaka av.

Vill du ha en slät soppa mixar du den, servera gärna med en klick crème fraiche och en bit bröd till.

 

Skriven av

Med båda fötterna i den skånska myllan älskar jag att arbeta med säsongens lokala råvaror i köket. Att servera mat som i sin tur älskas av mina killar, sambon och de två sönerna, är alltid en utmaning. Mina grytor äts mer än gärna men att få till de där snabba och enkla vardagsmåltiderna kräver mer energi. Så förhoppningsvis kan jag såväl finna inspiration som föra vidare några av de recept som fungerat hos oss här på Vardagsmaten. Vi hörs och ses bland slevar och grytor!