Revbensspjäll med coleslaw

Revbensspjäll©AnjaSundgren

Om våren tillåtit att ni plockat fram grillen så använd den men detta går alldeles utmärkt att göra i ugnen. Vi brukar variera tillbehören men eftersom minstingen i familjen älskar couscous men inte revbensspjäll så brukar detta vara en bra kombination för oss.

Ingredienser

Revbensspjäll (tunna)
2 tsk soja, 3 msk rapsolja, 2 tsk honung, salt och peppar
200 g vitkål
1 st morot
1⁄2 gul lök
1 dl Matlagningsyoghurt
1⁄2 dl majonnäs
1 tsk dijonsenap
1⁄2 tsk salt
1⁄2 krm svartpeppar

Majs
Couscous
Bröd om man vill

Gör så här
1. Sätt på ugnen på 250°C alternativt grill
2. Blanda soja, rapsolja, lite honung och salt och peppar – pensla revbensspjällen med det och sätt in i ugnen. Grilla i ca 10-15 min.
3. Blanda coleslawn: Finstrimla kålen. Skala och riv moroten. Skala och finhacka löken. Blanda dem med yoghurt, majonnäs, senap och salt. Låt salladen stå kallt tills servering.
4. Skär revbenen i bitar och servera med couscous, majs, coleslaw och ev bröd.

Recept på coleslaw från arla.se

Skriven av