Rödspätta med potatismos

Rödspätta med potatismos Foto ©LisaCarpevi
När barnen var små åt de gladeligen fisk i alla dess former. Men när den store kom upp i skolåldern var det någon i klassen som berättade för honom att fisk inte är gott. Det lyssnade även syskonen på och sedan dess får vi kämpa lite med att få fisken att gå ner. Därför blir jag glad varje gång jag hittar ett recept som gillas på direkten. Den här gången har jag Linas Barnkasse att tacka för hjälpen!

Ingredienser:
600 g rödspättafilé
salt och peppar
vetemjöl

Potatismos:
1 kg potatis
1 msk smör
1-2 dl mjölk
salt och peppar

Sås:
1/2 kruka persilja
2 dl matyoghurt
1 tsk honung
pressad juice från 1/2 citron
1 krm salt
1/2 krm svartpeppar

250 g morötter
1 citron

Gör så här:
Skala och koka potatisen
Sås: Finhacka persilja och blanda med yoghurt, honung och pressad citron. Krydda med salt och peppar. Ställ i kylen!
Skär 1 citron i klyftor och lägg på ett fat.
Skala och skär morötter i stubbar eller stänger. Koka dem om det gillas eller servera dem som de är!
Häll av vattnet från potatisen, tillsätt smör och uppvärmd mjöl. Vispa till mos med elvisp. Salta och peppra.
Krydda fisken med salt och peppar. Vänd filéerna i lite vetemjöl och stek dem i smör i en minut på båda sidor.
Servera fisken med mos, sås, citron och morötter.

Skriven av