Rostade rotfrukter med kassler

Ingredienser

4 portioner (35 min)

3 strimlade palsternackor
3 strimlade morötter
2 rödlökar i klyftor
1 strimlad paprika
6 hela vitlöksklyftor
4 kvistar rosmarin
2 msk olivolja
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
400 g kassler
2 dl matyoghurt

Gör så här:

Sätt ugnen på 225°.

Blanda grönsakerna med repad rosmarin, olivolja, salt och peppar i en långpanna eller form. Stek i ugnen i 20 minuter.

Stek kasslerskivorna i grill- eller teflonpanna tills de är genomvarma, cirka 2 minuter.

Plocka ut vitlöksklyftorna och mosa eller mixa ner dem i yoghurten till en sås, smaka av med salt.

Tips! För husfriden blandade jag även ner lite potatis.

Receptet är hämtat från Coop matkasse.

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.