Rostbiff

image(6)

Ingredienser:

en bit hel rostbiff ca 800 g
paprikapulver
torkad rosmarin
salt
peppar

4 dl grädde
1 msk soja
1 msk fond (kyckling eller ox)

potatis

Gör så här:

Gnid in rostbiffen med kryddorna och bryn den runt om i smör i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick i en köttermometer. In i ugnen på 200 grader tills innertemperaturen är 57 grader. När köttet är klart, vira in det i folie och låt vila i ca 10 minuter innan du skär upp det i tunna skivor. I formen finns det nu en god sky efter köttet och där lägger du i potatisen som du klyftat. Blanda runt och ställ in i ugnen i ca 30 minuter, 200 grader. Rör om igen efter halva tiden. Dags för sås. Grädde, soja och fond ner i en kastrull. Om du nu har tagit ur köttet ur foliepaketet så ser du att även där har det samlats lite sky. Ner med det i såsen. Smaka av med salt och peppar. Servera

Skriven av