Saffranslax

Ingredienser

4 portioner (ca 25 min)

1 kg potatis
1 msk olivolja
1 urkärnad klyftad röd paprika
1 strimlad gul lök
0,5 pkt saffran
2 dl grädde
1 tsk ättiksprit (12 %)
1 tsk salt
0,5 tsk svartpeppar
500 g lax i stora kuber

Gör så här:

Koka potatisen i lättsaltat vatten.

Hetta upp olja i en rymlig panna. Bryn paprika, lök och saffran 2–3 minuter. Tillsätt grädde och ättika.

Salta och peppra laxen och lägg ner den i såsen. Koka 5 minuter. Dra åt sidan och låt stå under lock ytterligare 5 minuter.

Tips! Om inte saffran är favoriten så går det bra att smaksätta med sweet chilisås och lite curry istället.

Receptet är hämtat från Coop matkasse.

Skriven av

Jag bor i Sollentuna med min sexåriga dotter Maja. Att blogga och läsa andras recept har inneburit en nytändning i köket för mig. Det har blivit mycket roligare att laga mat sedan jag fått inspiration och nya idéer från andra föräldrar med hungriga barn och för lite tid. Eftersom vi bara är två som äter och de flesta recept är för fyra personer blir det alltid rester. Det som inte blir till matlådor sparas i burkar. Efter några dagar kan kylen erbjuda en liten buffe där vi kan välja det man är sugen på och dessutom få middagen klar snabbt.