Sej i panna

Photo 2013-11-11 18 57 06

Ingredienser:
1/2 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, hackad
1 dl vitt vin eller matlagningsvin
2 dl crème fraiche
1-2 msk dijonsenap
700 g sejfilé eller annan vit fisk
1 rågad dl finhackad dill, gräslök och persilja
smör

Gör så här:
1) Dela fisken i portionsbitar. Salta och peppra.
2) Hetta upp smör i en traktörpanna och fräs lök och vitlök mjuka.
3) Häll över vinet och låt koka in till hälften.
4) Tillsätt crème fraîche, dijonsenap och örter. Blanda väl och låt såsen koka upp.
5) Lägg fiskbitarna intill varandra i pannan och tryck försiktigt ner dem.
6) Lägg på locket och låt småsjuda på låg värme. Titta till dem efter ca fem minuter och vänd dem eventuellt.

Servera med pressad potatis, matvete eller råris, tillsammans med en krispig sallad.

Ursprungsreceptet kommer från matbloggen smaskens.nu

Skriven av