Snabbaste fiskgratängen

Ingredienser:
500 g styckfrysta torskfiléer (1-1,5 per person beroende på hur mycket du äter) alt. 1 torskblock
300 g mjukost med kräftor
1 dl creme fraiche
2 tsk finhackad dill
3 dl bulgur
några skivor ost

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Lägg torskfileerna frusna i en ugnsfast form. Använder du torskblock så halvtina och skiva och lägg i formen. Blanda mjukost, creme fraiche och dill i en skål. Häll smeten över fisken och sätt in i ugnen. Gratinera i ca 20 minuter eller till fisken är genomstekt. Låt några skivor ost gratineras ovanpå gratängen de sista fem minuterna. Servera med bulgur (se recept på paketet), paprika och avocado.

Skriven av

Jag bor tillsammans med Mats och vår sjuårige son Johan i Sollentuna. Sonen är tyvärr väldigt kräsen med maten och äter i princip inte helt kött, ingen fisk och bara ett fåtal grönsaker. Det som återstår är pannkakor, korv, köttfärs och bacon. Trots det försöker vi laga varierad mat, men förädlad köttfärs i alla dess former kan bli lite tjatigt i längden. Innan vi fick barn var jag övertygad om att vi inte skulle anpassa någon mat till Johan, men nu så här i efterhand så har jag insett att det nästan är ett måste för att han alls ska äta maten vi lagar. Jag har alltid varit intresserad av matlagning, men mer åt vardagsmathållet än festmat. Kombinationen fläsk, potatis och lingon är oslagbar så mina favoriträtter är nog raggmunk och kroppkakor. Det är sött och salt när det är som bäst och passar mig mycket bättre än hummer och hemslungade bearnaiser.

1 kommentar to “Snabbaste fiskgratängen”

  1. […] Snabbaste fiskgratängen 500 g styckfrysta torskfiléer (1-1,5 per person beroende på hur mycket du äter) alt. 1 torskblock 300 g mjukost med kräftor 1 dl creme fraiche 2 tsk finhackad dill 3 dl bulgur några skivor ost 1 gul paprika (tillbehör) 1 avocado (tillbehör) […]

  2. Lisa Carpevi skriver:

    Den här gillade vi! Råkade göra pressad potatis till istället för bulgur, men det funkade det också.