Söndagspork

Pulled pork

Pitabröd Grönt Ritad gryta Pulled pork

Med hälften av släkten i Skåne och hälften i Stockholm, blir det inte så tätt mellan släktträffarna på min sida – men då vi ses, blir det ordentligt! Mycket mat och många personer. Efter att ha varit borta några dagar under höstlovet, rullade helgens första sittning igång med middag här fram till sent på fredagen. Fem övernattande barn i huset innebär att det garanterat inte blir någon sovmorgon. Så vi startade lördagen med att baka bröd till frukosten, varpå vi satte igång med att låna bord och duka för de kommande 23 lunchgästerna.

Kvällens sittning skulle senare innebära en ny meny för 11 personer med mindre tid tillgodo. Medan gästerna pratade och träffades under dagen, glittret ströddes på golvet av några pysselsugna barn, någon annan liten plåstrades om efter att ha trillat, ytterligare ett par spelade tennis påhejade av en ettårings jubel och några sötläskiga halloweenfirare kom och tog del av godiset … Puttrade kvällens pulled pork i ett annat hörn av köket.

Vi lagade den rätten för första gången för ett par år sedan och fick nu chans att laga den i en Crock-Pot. I med alla ingredienser, på med locket, låt den stå för sig själv under dagen, fram med några goda, gröna tillbehör och bröd – klart! Den effektiva och praktiska sidan som kan ses som smått kontrollerad hos en, förstärks ju en aning av att vara förälder, men ibland är den bra. Så nu sitter jag här efter att ha startat helgens sjätte diskmaskin. Släkten som åkt från södern har återvänt, resterna från gårdagskvällen är slut och nu är det plötsligt ganska tyst.

Hoppas att även ni har haft en bra helg!

Julia.

 

10-15 personer

Ingredienser:
2,3 kg fläskkarré
1 hel solo vitlök
2 små gula lökar
3 flaskor smokey bbq sause

Fintärnade tillbehör:
Ost
Tomat
Gurka
Rödlök
Majs
Cream fresh
bbq sås
Pitabröd eller tortillabröd

Gör så här:
Dela karrén i mindre bitar
Finhacka lök och vitlök och lägg dem ovanpå köttbitarna
Häll över bbq såsen
Låt stå i Crock-Poten i 8 timmar eller tills köttet har blivit så mört att det faller sönder
Finfördela köttet med en gaffel

Skriven av