Spagetti och köttfärs- (& grönsaks-) sås

4 port

Ingredienser:
500 gr nötfärs
1/2 zuccini
1 stor morot
1 gul lök
1 dl tomatpuré
1 dl Heinz Chilisås
2 dl vatten
1 msk soja
salt och peppar
torkad oregano
spagetti

Gör så här:

Bryn färsen i en stekpanna och häll över i en gryta. Kör morot, zuccini och lök i en matberedare, först med ”rivskivan” och sen med kniven för att få grönsakerna riktigt finfördelade utan att bli till mos. Har du ingen matberedare kan du riva på rivjärn och sedan finhacka ännu mer med kniv.
Blanda med nörfärsen och tillsätt tomatpuré, chilisås, vatten och soja. Rör om och koka upp. Tillsätt mer vatten om det behövs. Salta och peppra samt ta i oregano efter tycke och smak. Låt puttra på svag värme i ca 15 minuter. Under tiden så kokar du spagettin.

Servera med en god sallad. På bilden hade vi gjort en sallad på babyspenat, blomkål, tomat, gurka och oliver.

Smaklig spis

Skriven av