Spenatsoppa med ägg

spenatsoppa

Ingredienser:
2 paket (à 250 g) djupfryst hel bladspenat
1 gul lök
1 msk flytande margarin
2 msk vetemjöl
12 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 dl matlagningsgrädde
1 krm riven muskot
1 tsk salt & 1 krm peppar
4 ägg

bröd & smör
Gör så här:
Halvtina spenaten och grovhacka den (eller använd hackad spenat). Skala och finhacka löken. Fräs spenat och lök i flytande margarin några minuter. Pudra över vetemjöl och häll på vatten. Smula i buljongtärningarna (eller 3 msk grönsaksfond) och låt soppan koka ca 10 minuter under lock. Rör i grädden i soppan och smaka av med salt, peppar och gärna riven muskot.
Hårdkoka äggen. Skala och skär äggen i halvor eller klyftor.
Servera soppan med ägghalvor i och bröd & smör till.

(receptet taget från ICA.se)

Skriven av