Svampytt med korv och stekt ägg

Inför varje veckoslut på hösten tänker jag: ”Den här helgen ska vi ge oss ut i skogen. Lätt och ledigt ska vi ta våra korgar och trallandes plocka den ena kantarellen efter den andra…eller lite blodriska …eller varför inte svart trumpetsvamp…” Visst händer det, men allt för sällan. Helgen swischar förbi och plötsligt är det söndag kväll och så står jag där utan svamp. Och har man ingen svamp får man antingen flörta med en svampplockande vän eller införskaffa hos torghandlaren, det går ju an det också!

Ingredienser:
½ rotselleri
2 morötter
300 g svamp tex gula kantareller
2 msk + 1 msk + 2 msk smör
4 chorizokorvar
1 tsk + 1 tsk salt
1 krm + 1 krm svartpeppar
2 gula lökar
1 msk finhackad timjan
4 ägg

1.Skala och tärna rotselleri och morot. Koka i lättsaltat vatten ca 5 min. Låt rinna av.
2. Rensa och stek svampen i 2 msk smör tills den fått fin färg
3. Stek rotfrukterna i 1 msk smör så att de blir gyllenbruna och får en fin stekyta. Lägg åt sidan.
4. Skär korven i bitar. Skala och strimla löken.
5. Stek korven i smör i en stekpanna. Tillsätt löken och stek tillsamman en stund. Blanda i rotfrukter, svamp och timjan och stek ett par minuter till. Krydda med salt och peppear.
6. Stek äggen i en separat stekpanna och servera med pytten

Det här ett modifierat recept hämtat från Allt om mat, nr 16/2012. Den utskurna biffen som är i orginalreceptet har ersatts av chorizo.

Skriven av

Inga kommentarer to “Svampytt med korv och stekt ägg”

  1. […] Svamppytt: rotselleri morötter 300 g svamp tex gula kantareller 4 chorizokorvar 2 gula lökar 4 ägg […]