Tacopaj

Ingredienser:
2 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
125 g smör
1-2 msk kallt vatten
500 g nötfärs
1 påse tacokrydda, eller egna kryddor: chilipulver, paprika, spiskummin, vitlök, salt, socker, oregano, lite cayennepeppar
1 dl vatten
2 dl creme fraiche paprika och chili
2 dl lättcreme fraiche
(för en mildare variant, ta 1 dl paprika och chili och 3 dl vanlig creme fraiche)
Körsbärstomater, eller skivade vanliga tomater
Ca 2 dl riven ost
Paprikapulver (kan uteslutas)
Grönsaker
Gräddfil
Tacosås, om man vill´

Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skär smöret i tärningar och blanda med mjöl och strödbröd, helst i matberedare. Tillsätt vatten och blanda till en fast deg. Tryck ut i pajform.
Bryn färsen i olja eller smör och tillsätt kryddor och vatten. Låt koka 5 minuter.
Blanda ihop de två sorterna creme fraiche i en bunke.
Förgrädda pajskalet i 5-8 minuter.
Lägg i den stekta färsen i pajformen. Bred creme fraicheblandningen ovanpå, lägg på tomater/skivade tomater och strö över osten. Pudra lite paprika över, det ser trevligt ut.
Grädda i mitten av ugnen ca 25 minuter.
Servera med grönsaker. Gräddfil, tacosås och andra tacotillbehör passar förstås till.

Receptet är hämtat från arla.se. Receptet på pajdeg är från boken Veckomatsedeln av Lotte Wellton och Lottie Hallqvist.

Skriven av