Tom Kha Gai med veggobollar

Veggobollar

Ingredienser:
1 gul lök, hackad
100 g champinjoner, skurna i kvartar
2 cm färsk ingefära, riven
1 msk röd currypasta
1 burk kokosmjölk
4 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
1 lime, saft och skal
200 g frusna haricot verts, tinade
1 röd chili, hackad
1 kruka färsk koriander
4oo g veggobollar, t ex Anamma
Eventellt lite maizenaredning

Gör så här:
1. Fräs löken i lite olja. Släng ner champinjonerna och låt dem fräsa med några minuter.
2. Rör ner riven ingefära, röd currypasta, kokosmjölk, vatten, buljongtärningar, limeskal och -saft. Låt sjuda i 5 min
3. Rör ner de gröna bönorna och låt koka i 2 min.
4. Stek veggobollarna så att de blur gyllenbruna. Lägg dem i soppan.
Servera med hackad chili och hackad koriander.

Ursprungsreceptet kommer från Magasinet Vego.

Skriven av